2020.02.12.

Belgrádi élménybeszámolók

A futás egy szuperül megszervezett kis rendezvény volt, a szervezők nagyon aranyosak és segítőkészek voltak. Még a nevezés lezàràsa után is kaptunk lehetőséget a későn ébredő futó társaknak.
A rajt a nemzeti színekben pompázó híd lábától indult, és tűzijáték volt a startpisztoly. Gyors szint nélküli pálya, sajnos a felújítások miatt korrigált körös verseny. A célban forrótea, forralt bor, linzer, rétes volt. A fotók már másnap elérhetőek voltak, úgy ahogy az online diploma is. Az érem különleges, szép.
A busszal ez volt az első utunk, jól vizsgázott, a felmerülő kisebb problémák hétfőn javításra is kerültek. Mindent összevetve tökéletes kis verseny volt, marad a listánkon, megyünk jövőre is.
Ha te nem tudsz addig várni, tavasszal megyünk a Belgrád maratonra.  Ahol természetesen a kisebb távok kedvelői is megtalálhatják számításaikat.

Beszámolók a résztvevőktől:

Belgrád éjszakai félmaraton… Nem véletlen, hogy külföldre járok alkalmankéntfutni szeretek megismerni más kultúrákat, embereket. 🙂 Köszönöm  Travelrunner.hu, egy élmény volt. 🙂 Reggeli órákban utaztunk, hogy egy kis városnézés is beleférjen, hisz 18.00-kor volt a rajt.  Mi a várat választottuk, hogy azt járjuk be és a panoráma fentről… csodálatos volt. 🙂 Magáról a versenyről… barátságos fogadtatásban volt részünk. A rajt tűzijátékkal indult a Száva partjáról a híd mellől, ami nemzeti színekben volt megvilágítva. Az első 10 km 55 perc alatt megvolt, a pálya jól futható volt, az önkéntesek folyamatosan figyelmeztettek minden pályahibára, egyszóval az egyetlen hátrány a körözés volt (3×7 km). A második kör felétől emlékeztettük magunkat, hogy szórakozni jöttünk és elkezdtünk a frissítőpontokon büfézni, fotózódni, élvezni a versenyt. 🙂 Így is 2.10 alatti lett a félmaratonunk, ezt így szerettük. 🙂 A végén jól esett a rétes és a forralt bor is.  Csak ajánlani tudom mindenkinek!

21km  ?‍♀ Belgrád félmaraton  ✌
Szerbiába voltunk anyukámmal és egy fantasztikus csapattal! Travelrunner.hu Belgrád night runon futottam 21kmt.  Nappal Belgrád városnézés, este egy levezető félmaraton!  ✌

Szombaton egy jó kis csapattal a Travelrunner.hu szervezésében Belgrádban voltam a 3. Zimski nocni– értsd Éjszakai, Zúzmara – félmaratonon. Délben jó kis ebéd – helyi jellegzetességek megízlelése. Körbejártuk a várat, ahol haditechnikai kiállítás volt ágyukkal, tankokkal és egyéb fegyverekkel, és persze gyönyörű látkép a Szávára. Persze volt elmaradhatatlan shoppingolás is. Édesség és sör mindenhonnan jól jön. Ezzel a buszból nem voltam egyedül. Hűtő mágnes vadászat sem maradhatott el.  A futás során tűzijátékos indítás, jó kis rajtcsomag – sörrel, dezodorral, csősállal, protein rágcsával, szájvízzel – és a befutásnál forralt bor, tea, linzer, mákos rétes. Volt lehetőség a központban rajt fotó készítésére – sajnos ezt már csak utólag láttuk. Fejlámpára nem volt szükség, végig hangulatos világítás volt, és segítőkész önkéntesek a rizikósabb útszakaszokon.  Már másnap eredmények, diploma, és befutó video a honlapon.  Az eredménnyel elégedett vagyok, ebben az évben ez a legjobb, megfigyelhető a fejlődés. Jól futható – bár a híd felújítás miatt körözős verseny- . A körözésnek viszont volt előnye, folyamatosan találkoztunk, tudtunk szurkolni, buzdítani.  Még az is,  aki az elején bizonytalan volt, hogy végig tudja csinálni, annak is sikerült, és nem is az utolsók között. Egy újabb jó kis külföldi félmaraton. Nemsokára megyek vissza egy nappali félmaratonra Belgrádba.